SamNera - Katten Trimsalon

Home  |  Behandelingen  |  Informatie  |  Tarieven  |  Contact  |

Behandelingen

SamNera biedt een volledige vachtverzorging voor uw kat. Afhankelijk van de conditie van de vacht zijn verschillende vachtbehandelingen mogelijk. Dit wordt gedaan zonder narcose en door middel van een haal- en brengservice. De kat wordt bij u thuis opgehaald en na afloop weer thuis gebracht. Van te voren kan de vacht worden beoordeeld om te zien welke behandeling het beste is en kan worden besproken wat precies uw wensen zijn. Er wordt uitgebreid de tijd genomen voor uw kat voor een vaste prijs zonder uurtarief. Een behandeling kan voor sommige katten erg stressvol zijn, er wordt geprobeerd om de behandeling zo katvriendelijk mogelijk te laten verlopen.

U kunt bij SamNera terecht voor:

  1. Wassen en Drogen

  2. Volledige Vachtbehandeling Kortharige Kat

  3. Volledige Vachtbehandeling Langharige Kat

  4. Scheren

  5. Nagels Knippen

  6. Ontwormen en Ontvlooien

 

  Wassen en Drogen           

WassenKatten hebben van nature een vette vacht. Een vette vacht in combinatie met losse ondervacht kan leiden tot klitten en viltvorming. Het wassen en drogen is daarbij de basis voor een goede huid- en vachtverzorging. Het regelmatig kammen helpt bij het voorkomen van klitten en verharen, maar de beste behandeling hiervoor is wassen en drogen. Door het wassen worden het vet en het vuil, maar ook veel losse haren verwijderd. Het wassen van de kat geeft ook een veel mooier eindresultaat. Er zijn verschillende shampoos en producten beschikbaar die speciaal geschikt zijn voor katten. Na het wassen wordt de vacht gedroogd, waardoor ook veel losse haren worden verwijderd. Vooral katten met een vette vacht of katten met een schilferige vacht zien er na het wassen weer gezond en verzorgd uit.

 

 

  Volledige Vachtbehandeling Kortharige Kat           

Trimmen Kortharige KattenTijdens de ruiperiode kunnen kortharige katten erg verharen. Dit kan leiden tot veel losse haren in huis. Het oplikken van haren tijdens het schoonlikken van de vacht kunnen tot haarballen en/of verstoppingen van het maagdarmkanaal leiden. Dit kan voorkomen worden door 2 tot 3 keer per jaar de vacht volledig te verzorgen. Vooral raskatten en ook oude katten of katten met overgewicht hebben soms hulp nodig bij het onderhoud van de vacht. Bij een volledige vachtbehandeling wordt de vacht uitgekamd en wordt de losse ondervacht verwijderd, daarnaast wordt de kat ook gewassen voor een optimale verzorging van de huid en de vacht.

 

 

  Volledige Vachtbehandeling Langharige Kat           

Trimmen Langharige KattenVoor een goed onderhoud van de vacht van een langharige kat, is het belangrijk de vacht meerdere keren per jaar volledig te verzorgen. De vacht blijft dan in een goede conditie. Bij een volledige vachtbehandeling wordt de vacht uitgekamd en wordt de losse ondervacht verwijderd. Ook kunnen kleine, oppervlakkige klitten hierbij gemakkelijk worden verwijderd, daarnaast wordt de kat gewassen voor een optimale verzorging van de huid en de vacht. Voor een goed onderhoud van de vacht is het het beste om ongeveer 2 tot 4 keer per jaar de vacht volledig te laten verzorgen.

 

 

  Scheren           

ScherenVeel langharige katten hebben een prachtige vacht, maar zijn zelf niet instaat om deze optimaal te verzorgen. De vacht kan daardoor snel gaan klitten. Klitten of viltvorming kunnen irritatie veroorzaken, waardoor de kat op de plaats van de klitten kan gaan bijten, likken en krabben. Hierdoor kunnen huidproblemen ontstaan. Als de vacht van een langharige kat erg veel klitten bevat of zelfs vervilt is, is de enige mogelijkheid nog het scheren van de vacht. De kat wordt dan geschoren in leeuwmodel. De kop, de kraag, de staart en de voeten worden hierbij niet geschoren en alleen bijgeknipt en gekamd. Er zijn verschillende variaties van het leeuwmodel mogelijk afhankelijk van de hoeveelheid en de plaats van de klitten. Indien vooral de buik, liezen en oksels klitten bevatten, kan ook alleen de buik worden geschoren. Daarnaast wordt de kat ook gewassen voor een optimale verzorging van de huid en de vacht.

 

 

  Nagels Knippen           

Nagels knippenVooral bij binnenkatten kunnen de nagels erg lang worden. De nagels worden geknipt met een speciale, kleine nagelschaar. Bij elke vachtbehandeling worden de nagels gecontroleerd en geknipt.

 

 

  Ontwormen en Ontvlooien           

ScherenEr zijn verschillende producten beschikbaar voor de bestrijding van vlooien en teken. Naast de behandeling van de kat is het ook belangrijk om ligplaatsen en de omgeving aan te pakken. Dit kan door middel van stofzuigen. Ook zijn er speciale omgevingssprays beschikbaar. Daarnaast moeten ook de overige dieren worden behandeld.
Het is belangrijk om de kat regelmatig te ontwormen, met name tegen spoel- en lintwormen. Kittens worden op de leeftijd van 2 weken, 4 weken, 6 weken, 8 weken en 12 weken ontwormd. Daarna maandelijks tot de leeftijd van een half jaar. Volwassen buitenkatten kunnen het beste 4x per jaar worden ontwormd en binnenkatten minstens 2x per jaar. Bij het ontwormen is het ook belangrijk om aan vlooienbestrijding te doen, omdat lintwormen overgedragen kunnen worden door vlooien. Ook is het belangrijk om de overige dieren te behandelen om herbesmetting te voorkomen.

 

Pijl

 

Home | Behandelingen | Informatie | Tarieven | Contact
Copyright © 2014 SamNera | Algemene Voorwaarden | Privacy